Välkommen till

vike bondemarknad

Aktiviteter för familjen

Under bondemarknadsdagen kommer det att finnas massor av djur att klappa och titta på och många aktiviteter för hela familjen. Klicka på "Hitta hit" på Hem-sidan och sedan "Områdeskarta" så hittar du till alla platser. Här kommer ett urval aktiviteter:

Matmarknad

Längs med bygatan (4-8) hittar du bondemarknadens mat- och hantverksutställare. Där kan du också köpa tomatplantor, pelargoner och andra sommarblommor. På matmarknaden (6) kan både öga och mage få sitt lystmäte. Piroger, ostkakor och sylt är bara en bråkdel av vad man hittar här och allt är närproducerat. För den som blir hungrig eller fikasugen finns det flera matstationer att välja på.    

Djurmarknad

Djurmarknaden vid Vike gamla skola (5) lockar köpare och säljare från hela Mellansverige. Perfekt tillfälle att träffa uppfödare, köpa eller sälja höns, kycklingar, avelsägg, ankor, kalkoner och kaniner. Djurmarknaden blir ett spännande besök för dig som vill se levande smådjur på nära håll. Söta duniga små kycklingar och gulliga kaniner. Här hittar du minihästen Maja som gästar oss i år på hästens år. På Vike bondemarknads djurmarknad går det till precis som förr i tiden. Djur byter ägare, gamla bekanta träffas och allt är bara så trevligt!

Loppis

Välkommen att fynda på bondemarknadens två spännande loppisar. I Vikegården (4) hittar du en riktig bondeloppis. Lokalen är sprängfylld med allehanda saker du inte visste om att du behövde. Möbler, böcker och husgeråd. Och vem vet, kanske hittar du en och annan antikvitet. Gillar du hembakt, ja då ska du verkligen göra ett besök här och spana in bordet med hembakta läckerheter. Var ute i god tid, de försvinner fort. Vill du bidra med saker till loppisen i Vikegården, se flik "Kontakt" för information. Utanför Vikegården finns en p-plats för ”tunga kassar” under eget ansvar. Bra om du fyndar mycket på marknaden. Utanför Equmeniakyrkan (2) hittar du Backluckeloppisen. Det brukar vara väldigt populärt och där finns allt mellan himmel och jord som går in i bakluckan på en bil. Vill du anmäla dig se flik "Kontakt".

Hantverksmarknad och ”prova på” aktiviteter

Vid Herrbacken (8) finns de flesta hantverksutställare och många av våra prova på aktiviteter. Kreativiteten och utbudet bland hantverkarna är imponerande. Virkat, stickat, sytt, vävda mattor, arbeten i betong, fårfällar, träarbeten och lantbrukskläder, är bara en del av utbudet. Här hittar du också utställare med försäljning av hästfoder. Hur går det till när man skor en häst? Kom och se Vikes egen hovslagare i arbete mellan kl. 10-12 vid Herrbackens stall. Prova på Jägarförbundets skyttesimulatoreller eller ponnyridning . Gillar du hantverk kan du prova på nåltovning och karda ull. Passa på att kika in i bokbussen och se vad de har att erbjuda. Under hela dagen på Herrbacken pågår käpphästhoppning med Christinehamns häst och ponnyklubb.