Välkommen till

vike bondemarknad

Aktiviteter för familjen

Under bondemarknadsdagen kommer det att finnas massor av djur att klappa och titta på och många aktiviteter för hela familjen. Klicka på ”Hitta hit” på Hem-sidan och sedan ”Områdeskarta” så hittar du till alla platser. Här kommer ett urval aktiviteter:

Matmarknad

Längs med bygatan (4-8) hittar du bondemarknadens mat- och hantverksutställare. Vi har också många utställare som säljer växter. Där kan du köpa perenner, tomatplantor, pelargoner och andra sommarblommor. På matmarknaden (6) kan både öga och mage få sitt lystmäte. Olika ostar, syrade grönsaker, ostkakor, honung, must och piroger är bara en bråkdel av vad man hittar här och mycket är närproducerat.

För den som blir hungrig eller fikasugen finns det flera matstationer att välja på.

 

 

Djurmarknad

Djurmarknaden vid Vike gamla skola (5) lockar köpare och säljare från hela mellansverige. Där går det till precis som förr i tiden. Djur byter ägare, gamla bekanta träffas och allt är bara så trevligt.

Perfekt tillfälle att träffa uppfödare, köpa eller sälja höns, kycklingar, avelsägg, ankor, ällingar och kaniner.
Djurmarknaden blir ett viktigt besök för dig som funderar på att köpa dina första kycklingar eller en gullig kanin.Du får träffa kunniga uppfödare och ställa alla de frågor som man har inför ett köp.Det är ett stort ansvar att ta hand om ett djur och se till att det mår bra.

På den här gårdsplanen hittar du också bokförlaget Norlén-Slottner som har besök av författarna Lennart Gybrant och Rune Blidh.

Loppis

Välkommen att fynda på bondemarknadens två spännande loppisar.

I Vikegården (4) hittar du en riktig bondeloppis. Lokalen är sprängfylld med allehanda saker du inte visste om att du behövde som leksaker,böcker och husgeråd. Och vem vet, kanske hittar du en och annan antikvitet. Gillar du hembakt, ja då ska du verkligen göra ett besök här och spana in bordet med hembakta läckerheter. Var ute i god tid, de försvinner fort. Vill du bidra med saker till loppisen i Vikegården, se flik ”Kontakt” för information.

Utanför Equmeniakyrkan (2) hittar du Backluckeloppisen. Det brukar vara väldigt populärt och där finns allt mellan himmel och jord som går in i bakluckan på en bil. Vill du anmäla dig se flik ”Kontakt”.

Vill du sälja i liten skala, då kan du anmäla dig till ”prova på säljare” Då säljer du egentillverkat/ odlat som ryms i exempelvis skottkärra/skrinda /låda. Du har ingen egen utställarplats utan kan rulla runt /sätta dig på en bänk och sälja så länge du själv vill.

Hantverksmarknad och ”prova på” aktiviteter

Vid Herrbacken (8) finns de flesta hantverksutställare och många av våra prova på aktiviteter.

Kreativiteten och utbudet bland hantverkarna är imponerande. Virkat, stickat, sytt, afrikanska tyger, solhattar,väskor, arbeten i betong,träslöjd, fårfällar är bara en del av utbudet.

Prova på Jägarförbundets skyttesimulator

Gillar du hantverk kan du prova på nåltovning och karda ull.

Passa på att kika in i bokbussen som har käpphästtillverkning och sedan kan du provhoppa på LRFs hoppbana. Käpphästar finns att låna vid banan.

Folkdanslaget  har sin utställarplats här. Du kanske kan bli uppbjuden till en polka.